lørdag 21. november 2009

Selbu ModernDenne lua har vært ferdig en stund, men jeg har ikke fått rotet med til å ta bilde av den før nå . Det kan kanskje ha noe med dagslyset å gjøre, men også at minnebrikken til kameraet mitt har befunnet seg i 2. etg. ;-)
Siden jeg ikke hadde noen i nærheten til å ta bilde av meg med lua (dessuten hadde jeg ikke sminket meg...) så fikk Pernille være modell, selv om hennes hode er veldig lite til 6 åring å være.
Oppskriften finnes gratis her.  Jeg har strikket den med 2 trådet garn fra Snældan, et færøysk økologisk garn med lanolinen intakt. Garnet er ikke så elastisk, så jeg burde kanskje ha lagt opp litt færre masker for vrangborden, fordi den er en tanke for vid, selv for meg. Ellers er jeg veldig glad i dette garnet. Det klør ikke noe særlig, synes jeg. Etter vask blir det veldig bra :-) Dessuten fungerer bra å stikke mønster med flere farger.
************************
This hat has been done for a while, but I haven't taken a picture of it until today. It's difficult to take good pictures during the winter months since its dark when I leave for work, and it's dark when I come home. My daughter, Pernille, is the model for today. I didn't have anyone to take a picture of me with the hat, besides I didn't have any make-up on ;-)
The pattern is free, and is available here. I have used yarn from Snældan, a Faroese ecological yarn with lanolin. The yarn is not very elastic, so I should have casted on fewer stitches for the ribbing. The hat is a bit too wide, even for me. Other than that, that yarn is perfect for stranded work. I really love this yarn, and it doesn't itch much after washing.

2 kommentarer:

  1. I love the soft colors you have chosen for your Selbu Modern. It has turned out just lovely and looks very warm.

    SvarSlett
  2. Den lua var bare nydelig; tusen takk for link til mønster! (At jeg aldri har strikket mønsterstrikk før er en helt annen sak, men en gang må jo være den første :))

    SvarSlett