søndag 30. august 2009

Mors UFO og Stash - My mothers UFO's and stash

Jeg rotet litt rundt i boden til mor etter skrujern...og se hva jeg fant!!! Jeg hadde ingen anelse om at moder'n har strikket så mye, og hadde så utrolig mye garn! Hun har ikke strikket så lenge jeg kan huske. Hun har sagt at hun får så vondt i hendene. Det kan jeg skjønne, for hun har strikket ganske stramt. Men det hun har gjort er utrolig jevnt og fint, så hun fikk mye skryt :-) Dere kan se selv noe av det jeg fant...
************
I have been in my mothers store room, to find a screwdriver... and look what I found!!! I had no idea that my mom knitted this mutch, and had such a huge stash! She hasn't been knitting as long as I can remember. She says that she got pain in her hands. That i can understand, because she has knitted quite thight. But what she has done is very nicely done, so she got a lot of praise :-) You can see for your selves some of what I found...

****

Dette må være fra 70-tallet....
****
This must be from the 70'ies...

Dette må være fra slutten av 60-tallet eller begynnelsen av 70-tallet. Hva skal jeg strikke av dette?
********
This must be from the late 60'ies or early 70'ies. What should I make out of this?

Så kul farge! Moder'n mente at den var ment til meg da jeg var fire, fem år gammel. Denne skal jeg strikke ferdig...selv om jeg ikke fant noe mønster.
****
What a cool color! My mom said she was making it for me whan i was four or five. I will finnish this one...even if I can't find any pattern.


Hva i all verden er dette? Noen som vet?
*********
What on earth is this? I have no clue, do you?


Jeg ante ikke at hun var så flink til å brodere!
*****
I had no idea that she was so talented with embroidery!


Begynnelsen på en arm...
***
The start of an arm...

Hun trodde at dette skulle bli en babygenser. Så utrolig fint mønster! Det skal jeg bruke på noe annet!
*****
She thougth this was suposed to be a baby sweater. What a pretty pattern! I will use that on something else!
Bestemor rute - granny square.

Dette var en poncho mor mente hun hadde heklet til meg, men at jeg ikke likte den, så hun gadd ikke å gjøre den ferdig. Jeg kan ikke huske det, og tror at hun lagde den til søsteren min. Den var ganske tung og stikkete, så det var kanskje ikke så rart at den ikke falt i smak...
****
This is a poncho that my mom says she made for me, but that I didn't like it, so she never finnished it. I have no recolection of it, so I think she made it to my sister. It is rather heavy and itchy, so maybe that is why the reciever didn't like it.

En flettegenser. Kanskje jeg gjør den ferdig. Garnet er ganske skinnende, og det står at det inneholder ull + Dralon. Hva i all verden er det?
****
An aron sweater. Maybe I'll finnish it. The yar is quite shiny, and on the laber it says it contains wool and Dralon. What on earth is Dralon?
Mor mente at halsen ble for stram, og at det er grunnen til at hun ikke gjorde den ferdig! Er det mulig?! Jeg skal gjøre den ferdig, jeg! Og kanske jeg kan prøve å gjøre den litt mer jentete?
****
My mom says the neck was too thight, and that's why she never finnished it. What a shame! I'll finnish it! And maybe I'll try to make it more girly...

Aner ikke hva jeg skal gjøre med dette...
****
I don't know what to do with this...

Hva hadde hun tenkt at dette skulle bli?
****
What was this suposed to be?


Retrogran! Jeg klarer ikke helt å se for meg hva jeg kan strikke av dette...
****
Retro yarn! I don't know what to knit out of this...


En enslig babysokk...
****
One single baby sock...

4 kommentarer:

 1. Tusind tak for din søde kommentar i min blog. Jeg tror, at jeg skal strikke huer til drengenes venner, så de kan få dem i julegave :) Waw...det var en flot samling af "rester", som din mor har strikket. Det er utroligt, at det har ligget i flere år, fordi det er jo ret moderne det meste af det. Den flerfarvede vest så ret spennende ud :) Ønsker dig en rigtig god uge :)

  SvarSlett
 2. Heisann. Så mye morsomt fra moren din da. Den lille nålen du viser frem er en nålefiltenål. Altså en nål til å nålefilte med :-).

  SvarSlett
 3. Tusen, tusen takk for at du fortalte meg hva denne nålen er ! :-)
  - Jeg ante ikke at moren min holdt på med sånt. Hun husker ikke det selv, men med en liten touch av altzheiemer kan man ikke huske på all ting heller :-)
  Da må jeg jo nesten prøve nålefilting :-)

  SvarSlett
 4. Ja, det må du gjøre. Jeg er egentlig litt misunnelig på deg, fordi jeg satt og surfet litt rundt etter nålefilteutstyr når jeg datt innom bloggen din. Skulle ønske det var moren min som hadde så mye morsomt håndarbeide som jeg kunne overta, men nei da, moren min vet ikke hva som er høyre og venstre på en strikkepinne.

  SvarSlett