onsdag 17. desember 2008

Færøyskt garn...

I dag er jeg hjemme med sykt barn. Jeg benytter anledningen til å finne informasjon om færøyskt garn.

Jeg har lenge tenkt å få ta i færøyskt ullgarn for å strikke gode, varme undertrøyer til barna, votter, og å hekle sjal. Jeg brukte dette garnet da jeg bodde der for 17 år siden, og det er ypperlig til visse formål. Det er så naturlig som det går ann å få blitt, med lanolin i ulla. Men det har vist seg å være vanskelig. Forholdene på Færøyene er så små, at det nok ikke er noe behov for noen nettbutikk. Jeg har sendt en mail til det Færøyske Husflidforbund, og håper å få svar på hvor jeg kan få tak i garnet. Her kan man dessuten få bestillt oppskrifter på færøyske votter og leister (sokker) og annet.
Jeg håper jeg får anledning til å kjøpe garnet, og at oppskriftene ikke er på færøysk.... men jeg finner nok ut av det...

2 kommentarer:

 1. Færøyisk garn høyres deilig ut! Jo meir naturleg, jo betre :) Pepperkakene under her var utruleg flott pynta!! Vart nesten litt misunnelig her eg sitter med mine kjedelige uten pynt.. hehe..

  Ha ei fin førjulshelg!

  SvarSlett
 2. Takk for det! De minste synes jo pyntingen er det aller morsomste, så da er det jo bare å finne frem det man har av konditorfarger og nonstop :-)

  Jeg har sett fotografvottene på bloggen din, og de synes jeg var skikkelig smarte! Tenke jeg skulle strikke de til eldstejenta.

  God førjulshelg til deg også!

  SvarSlett