lørdag 10. januar 2009

Garnet har kommet!


Nå har endelig garnet fra færøyene kommet! Det heter Snældan og er færøysk ull, blandet med Falklandsull. Det er mye mykere enn garnet fra Sirri. Maja’s bestemor sendte med en oppskrift på færøysk sjal også. ....Men det er på færøysk. Så da får jeg bare se hvor langt jeg kommer. Jeg kan riktignok snakke færøysk, og fikk en B i færøysk på UiO, men strikkeoppskrifter er gjerne litt anderledes. Dessuten fikk jeg oppskrifter som er fra Majas oldemor, men det ligner misstenkelig mye på selbuvotter. Det er uansett morro å ha en oppskrift som har gått i arv. Jeg får passe på den, slik at jeg kan gi det videre til Maja dersom hun får interesse for slikt. Nå gleder jeg meg til å sette i gang med å strikke sjal!

13 kommentarer:

 1. Hei :)
  Jeg sitter og strikker et FO sjal og "gruer" meg til å bli ferdig. Hva skal jeg strikke da? Jeg har 1-trådet Sirri garn til sjalet, og ser at det fungerer fint. Men jeg har lyst på moderne farger, og jeg liker Snældan sitt garn. Men siden jeg er bosatt i Norge, så er det ikke så enkelt å finne. Hvor har du fått tak i ditt garn?
  Jeg vet at Navia også akkurat har lansert garn i flere farger (dvs. ikke kun de tradisjonelle naturlige FO fargene), men jeg har heller ikke funnet de på nettet.
  Kan du hjelpe?
  Hilsen
  Daisy Ø. Nielsen

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Jeg bor i Norge også. Jeg har slitt med å få tak i Snældan sitt garn. Jeg måtte be min ex-svigermor om å sende det til meg fra Færøyene. Etter det jeg kan huske, så får man bare garnet i de naturlige fargene. Det er 17 år siden jeg var på Færøyene, så det er godt mulig man får Snældan med farger. Jeg kan alltids spørre ex-svigermoren min....
  Her selger de ihvertfall Navia http://www.eventyrgarn.dk

  SvarSlett
 3. http://www.goknitting.dk/product.asp?product=1143

  Her selger de Snældan fra Danmark. Jeg fant plutselig epostadressen til Snældan på Færøyene, og sendte dem en mail. Det ville være interessant også for meg, om jeg kunne få tak i garnet på en lettere måte. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ser dette er lenge siden, men du har ikke tilfeldigvis deres mailadresse fortsatt?

   Slett
 4. Hei :)
  Selv er jeg fra Færøyene, og i jula stod jeg i et eldorado av 1- og 2- trådet garn fra snældan (tror 3-trådet også) i alle mulige deilige farger. Men jeg hadde ikke strikkebehovet da, så jeg kjøpte bare en hespe med rødt. Men nå kjenner jeg vinteren på kroppen og savner et skikklig godt sjal. Jeg strikker et med Sirri garn, men mest for å få tilbake sjalteknikken. Jeg har ikke strikket slike siden barneskolen.
  Menjeg har fått min mor til å handle noen hesper og sende til meg. Men det går egentlig ikek an i lengden.
  Også vet jeg at Navia har lansert fargekolleksjon, men de har jeg ikke funnet på nettet heller (dvs. nøster med utradisjonelle farger).
  Men fik du mange fine mønster til sjal? Jeg har bare et. Det er helt ok, men det er alltid morsomt å variere.
  Artig å treffe flere med strikkedilla :D
  Daisy

  SvarSlett
 5. Jeg fikk takk i flere mønstre fra Majken som er forkvinne i Føroya Heimavirkisfelag. Hun tok noen kopier som hun sendte til meg. Det var virkelig snillt! Jeg har valgt ett med hjerter. Jeg kunne tenkt med å stikke flere ting med Snældan. Jeg har flere prosjekter i tankene.

  Jeg oppdaget www.ravelry.com for noen uker siden. Der finner du mange med strikkedilla! Mange oppskrifter og mye inspirasjon!

  SvarSlett
 6. Åhh.. Det med hjerter har jeg strikket på barneskolen :)

  Jeg tror jeg er medlem på ravelry... Men jeg har ikke vært der så mye. Strikking har ikke vært så mye prioritert de siste årene.

  SvarSlett
 7. Ja sånn er det innimellom. Jeg har omtrent ikke gjort noe de siste årene, unntatt noen babytepper og babytøy. Det krever stålvilje å skulle studere og ikke tid til mye annet. Nå er jeg er ferdig med det, og det er fritt frem for all kreativitet :-)

  SvarSlett
 8. Hei
  Jeg har fått garn hjemmefra nå. Mamma har sendt 9 hesper i 3 torskjellige farger. hAr har strikket 1 naturhvit i et trådet Sirrigarn. Jeg er også ferdig med et lysebrunt i 2 trådet garn fra Snældan. Jeg er i gang med lilla 1-trådet fra Snældan nå. Når jeg har vasket de, kan jeg sende deg link til bilder av de :) Hvordan går det med deg og sine sjal prosjekt?
  Daisy

  SvarSlett
 9. Så spennende! Ja, jeg vil gjerne ha en link!
  Vell, nå har jeg faktisk akkurat rekket opp hele blondestrikken med hjerter. Jeg tror jeg bommet på en maske, ett eller annet sted, og nå klarer jeg ikke å fortsette, når jeg vet det er en feil ett sted. Jeg har strikket luer, votter og sokker i mellomtiden. Men nå er dette eneste prosjektet jeg har, så da er det bare å begynne på nytt :-)

  SvarSlett
 10. Ja. Det samme skjedde med meg. Både det hvite og det lysebrune strikket jeg feil på, så de har blitt strikket to ganger begge to :p

  Se om du kommer inn på denne linken, så kan du se "produksjonen": http://www.facebook.com/home.php#/album.php?aid=103897&id=568950010&ref=mf

  Daisy

  SvarSlett
 11. Det ble et kjempeflott med 1-trådet sirrigarn! Det ser sikkelig lekkert ut :-) Det var vel egentlig et slikt tynt sjal jeg hadde tenkt å strikke først, men av en eller annen grunn endte jeg opp med 2-trådet :-)

  - Ja, så la jeg til som venn på fb

  SvarSlett
 12. Jeg strikekr et med 1-trådet garn fra Snældan. Garnet til Snældan er mye mykere enn Sirri, så det blir spennende hvordan det blir :)
  Daisy

  SvarSlett