søndag 11. januar 2009

Kakebaking og kaos med Tacos.


I dag hadde vi besøk. Min gamle mor kom, og kjæresten til Maja stakk også innom en tur. Pernille og jeg fikk bakt en gulrotkake. Det er lenge siden vi har bakt den, så det var noe alle hadde lyst på. Pernille er ivrig med å hjelpe til på kjøkkenet, og vil være med på hele prosessen, avrundet med å slikke vispene og bollen. Vi trodde tacos ville være en god idé, men makan til kaos rundt matbordet skal man lete lenge etter. Åtte stykker rundt bordet blir litt for mange til at man kan spise i ro og fred, når man skal sende skåler og fat på kryss og tvers.

Gulrotkake:
4 - dl. Raspet gulrot
1,5 dl olje
Dette blandes

4 egg
3 dl brunt sukker
Piskes til eggedosis

3 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
siktes inn i eggedosisen

Bland inn blandingen med gulrot og olje til slutt
Helles i en smurt form
Setter på nederste rille på 180 grader i 30 til 40 minutter
(Kakenål er viktig – det tar som regl aldri mer enn 30 minutter)

Glasur:
50 gram smør - romtemperert
1 pk kremost (f.eks philidelphia) - romtemperert
1 toppet ts vaniljesukker
melis – til passe konsistens og smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar